Sunshower

Een van de laatste snufjes op het gebied van badkamers, is de Sunshower. De Sunshower is een soort mini-zonnebank voor onder de douche. Het is een zeer kleine unit die je eenvoudigweg in je douche kunt laten monteren en die speciaal is gericht op het korte gebruik tijdens een douchebeurt. Zo kun je op heel snelle en eenvoudige wijze genieten van de voordelen die de zon aan je lijf kan bieden, zonder de risico’s van (te) lang in de zon liggen.

Verschillende soorten Sunshowers

De Sunshower is verkrijgbaar in meerdere varianten. De eerste vraag is of je alleen infrarood licht wilt of liever ook Uv-Licht. Vervolgens zul je moeten kijken naar het formaat van de Sunshower, er zijn opties die meer geschikt zijn voor het verwarmen van het gehele lichaam maar ook kleinere varianten zijn leverbaar. Tenslotte is het belangrijk om te weten of de gehele badkamer zal worden verbouwd of dat Sunshower moet worden geplaatst in een bestaande badkamer. Er zijn in ieder geval veel verschillende opties en onze badkamer specialisten nemen deze graag eens met je door.

Warmte door een lamp in uw douche

De voordelen

Het gebruiken van een Sunshower heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Infrarood licht heeft namelijk een zeer positieve werking bij mensen met rug- en nekklachten. Ook kan het verlichting bieden voor reumapatiënten. Voor de fanatieke sporters onder ons, zorgt infrarood licht voor een sneller herstel van de spieren doordat het de bloedcirculatie versnelt.
De Sunshower is ook beschikbaar met Uv-Licht, wat weer geheel andere voordelen met zich meebrengt; Uv-Licht is namelijk belangrijk voor verschillende vitale functies van het menselijk lichaam:
✅ Gezonde hormoonproductie
✅ Reguleert de biologische klok
✅ Aanmaak van vitamine D
✅ Stimulatie van de aanmaak van pigment en melanine
✅ Therapeutisch effect en goed in te zetten bij verschillende chronische huidaandoeningen

Niet gevaarlijk

Veel mensen vragen zich af of zo’n Sunshower niet heel gevaarlijk is, juist doordat het een soort mini zonnebank is. Gelukkig is dit niet het geval. Juist doordat de Sunshower bedoelt is voor het korte gebruik tijdens een douchebeurt, maak je optimaal gebruik van de gezondheidsvoordelen die de zon te bieden heeft. Je ligt niet uren in de zon te bakken, waardoor de tijd waarin je lijf is blootgesteld aan infrarood of Uv-Straling slechts kort is.

Samenwerken voor veiligheid

Sunshower werkt veel samen met verschillende experts en medisch specialisten. Door deze samenwerkingen is er veel kennis opgedaan en wordt er veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van de Sunshower en hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van die voordelen van infrarood en Uv-licht. De veiligheid staat bij Sunshower zeer hoog in het vaandel, alle producten van Sunshower zijn ecertificeerd en voldoen aan alle strikte EU-installatierichtlijnen.

Sunshower kopen bij Voortman

Het is belangrijk om bij de aanschaf van jouw Sunshower, eerst goed advies in te winnen van de experts. Bij Voortman in Assen kun je terecht voor zulk advies, we zorgen er samen voor dat we de best mogelijke keuze maken voor jouw wensen zodat je jarenlang zult genieten van jouw Sunshower. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs en maak een afspraak via ons afspraak formulier. Bellen of emailen mag natuurlijk ook. We spreken elkaar!