Moderne keuken

Vaak horen wij in onze showroom, ”ik wil een moderne keuken.” Maar wat is dat nou precies? Het is echt een veelgehoorde kreet van klanten, het willen van een moderne stijl in de keuken. Vroeger dacht men bij een moderne keuken vaak aan een greeploze, hoogglans witte keuken, tegenwoordig kan je veel meer kanten op met een moderne keuken. Het gebruik van mooie grepen op je keuken, kan immers op een hele strakke en moderne manier worden toegepast en hoeft dus helemaal niet greeploos. Kenmerkend voor een moderne keuken is dat er veel verschillende kleuren mogelijk zijn.

Moderne keukens bij Voortman Assen
witte keuken bij Voortman Pesse

Kenmerken moderne keuken

Leuke kenmerken van een moderne keuken zijn de verschillende vormen in de keuken. De hoogglans witte keuken is nog steeds een tijdloze en veelgevraagde optie onder onze klanten. Wit blijft een populaire kleur! Elementen die een keuken een moderne uitstraling zullen geven zijn als volgt:

  • Strakke lijnen
  • Greeploos of strakke grepen
  • Modern keukenapparatuur
  • Vlakke deurfronten
  • Ingebouwde verlichting
  • Gladde materialen

Het minimalistische design waaraan de moderne keukens moeten voldoen zijn echt kenmerkend, maar moderne keukens zijn ook keukens waar functionaliteit voorop staat. Vooral het gebruik van strakke lijnen en materialen zonder extra toevoegingen zijn kenmerkend voor de moderne keuken. Je zult hier niet snel een deurfrontje zien met naden of groeven. Wel zien we het gebruik van hout zien we steeds meer terugkomen in de moderne keuken, licht of zwart eiken is helemaal van deze tijd en past perfect in de moderne stijl!

De details

Technologie is echt belangrijk in moderne keukens. De nieuwste technologische snufjes op keukengebied zijn een vereiste voor de moderne keuken. Een mooi kookeiland met werkbladafzuiging of een kokend waterkraan, het draagt allemaal bij aan het opgeruimde en minimalistische karakter van de moderne keuken. Maar ook gebruiksgemak is heel erg hoog in een moderne keuken. Daarnaast zien we dat er veel gebruik gemaakt wordt van strakke, gladde materialen, zoals een composiet of keramisch aanrechtblad, RVS grepen en kranen en deurfrontjes zonder groeven. Natuurlijk kan mooie verlichting niet ontbreken in een moderne keuken, met onzichtbare spotjes en de nieuwste technologie op het gebied van keukens kan je echt verschil maken in je keuken.

Mooiste moderne badkamers bij Voortman Pesse
Strakke keuken bij Voortman Pesse

Keukenapparatuur

Wij beschreven het hiervoor al, de nieuwste technologieën die we terug zien komen in de moderne keuken. Naast de werkbladafzuiging en kokend waterkraan, zijn er talloze andere mogelijkheden om jouw keuken van de grootste gemakken te voorzien. Kijk bijvoorbeeld eens naar een stoomoven, waarin je jouw gerechten tot in perfectie kunt bereiden. De oven kan tegenwoordig zelfs geleverd worden met schoonmaakfunctie! Ook zijn er koelkasten met een speciaal versvak, die jouw verse boodschappen tot wel 3x langer vers houdt. Deze nieuwste technologieën zijn echt handig in je nieuwe keuken.

Contact

Ben jij nou enthousiast over de mogelijkheden die onze moderne keukens voor jou bieden? Of heb je toch nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Een afspraak maken kan eenvoudig via onze website. Via ons contactformulier en email proberen we je altijd zo snel mogelijk van dienst te zijn. Bellen mag natuurlijk! We nodigen je hoe dan ook graag uit voor een kijkje in onze showroom, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken!
Albert ziet u graag terug in de showroom