Landelijke keuken

De landelijke keuken is al jaren lang ongekend populair onder onze klanten in de regio. Een landelijke keuken ademt sfeer, vaak voel je je meteen thuis in deze keuken en gezelligheid staat bovenaan het wensenlijstje van klanten. De landelijke keuken onderscheidt zich door aandacht voor de kleinste details, mooie afwerkingen van frontjes en grepen en gebruik van rustieke tegels. In de showroom van Voortman Keukens, Badkamers en Tegels in Assen vind je verschillende landelijke keukens, zodat je verschillende keukens kan bekijken en kan vergelijken. Met onze keukenexperts kun je vervolgens de perfecte landelijke keuken voor jouw woning en jouw wensen samenstellen.

De mooiste landelijke keukens vindt u bij Voortman Assen
Mooie kastjes en een bijzondere tegel zorgt voor een landelijke keuken

Kenmerken landelijke keuken

De typerende kenmerken van een landelijke keuken zijn voornamelijk het gebruik van de materialen en de keuze voor de verschillende details. De opstelling van de landelijke keuken wordt steeds minder belangrijk, ook het wel of niet gebruiken van bovenkastjes is eigenlijk niet echt meer belangrijk. In de landelijke keuken zien we de karakteristieke uitstraling van deuren met lijstwerk of groeven. Er wordt gebruik gemaakt van luxe materialen en goede soorten van natuursteen, mooie grepen op deuren en kasten, klassieke kranen en spoelbakken. Een losstaand fornuis mag niet ontbreken in een landelijke keuken, die tussen de vaste kasten een eyecatcher zal zijn.

Losstaand fornuis

Het losstaande fornuis is vaak een vereiste voor mensen die een landelijke keuken willen. Er wordt vaak gekozen voor een mooi, ruim fornuis met minimaal vijf pitten en een grote oven eronder. De landelijke keuken wordt natuurlijk veel toegepast in bestaande bouw, dus keukenrenovaties. Maar ook binnen nieuwbouwprojecten wordt er vaak gekeken naar de mogelijkheid van landelijke keukens. De nieuwste nieuwbouwprojecten mogen echter geen gebruik maken van gas, waardoor koken op een losstaand gasfornuis niet meer mogelijk is. Om toch gebruik te kunnen maken van een losstaand fornuis, hebben we hiervoor verschillende opties waarbij elektrisch gekookt kan worden. Hierdoor houd je toch die landelijke uitstraling.

Een landelijk losstaand fornuis
Landelijke tegels bij Voortman Assen

Tegels

In de landelijke keuken worden vaak verschillende tegels geplaatst, niet alleen op de muren maar ook op de vloeren liggen vaak tegels. Op de muur wordt veel gebruik gemaakt van de kleinere vierkante tegels. Ook zien we de kleine, langwerpige tegels veel terugkomen. Op de vloer is dit vaak een heel ander verhaal, grote tegels in verschillende formaten of tegels met motieven of andere bewerkingen, komen goed tot recht in de landelijke keuken. Wat jouw wensen ook zijn, wij hebben in onze tegelshowroom veel verschillende tegels zodat we de ook voor jouw keuken de juiste tegel kunnen vinden.

Vele mogelijkheden

De verschillende mogelijkheden zijn reuze met een landelijke keuken. In onze showroom vind je de landelijke keukens uitgevoerd in bijvoorbeeld een zwarte, crème wit en lichtblauwe kleur. Wij hebben ook mooie landelijke keukens met een moderne twist, hierdoor combineer je twee stijlen op een mooie manier. Wij kunnen daarom zeker zeggen dat wij ook aan jouw wensen kunnen voldoen en de mooiste landelijke keuken voor je kunnen samenstellen. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van de verschillende materialen en zullen jouw keuken in 3D voor je ontwerpen. Zo weet je precies wat je in huis haalt, letterlijk en figuurlijk!

Mooie landelijke keukens zijn de mogelijkheid
Albert laat u graag de nieuwste keukencollectie zien

Contact

We nodigen je graag uit voor een kijkje in onze showroom om onze landelijke keukens te ervaren. Wil je graag jouw wensen bespreken met een expert? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs, dan zorgen wij dat de koffie voor je klaar staat. Een afspraak maken kan altijd vrijblijvend. Telefonisch, maar ook online. Je kunt super makkelijk een afspraak maken, of ons verzoeken om contact met jou op te nemen.

We zien je graag in Assen!